Новини
25.08.2015
Споживання яловичини скоротилося на 13%

Протягом перших семи місяців 2015 року споживання яловичини та телятини в Україні становило понад 132 тис. т, що на 13% нижче за аналогічні показники минулого року. Основними причинами такого падіння стало зменшення реальних доходів населення та скорочення внутрішнього виробництва м’яса ВРХ.
На сьогоднішній день ціна яловичини в Україні, залежно від частини туші, коливається від 75 до більше 120 грн/кг. Проте навіть при таких, на перший погляд, високих цінах реалізації - відгодівля ВРХ є збитковою. Внаслідок цього поголів’я худоби у поточному році скоротилося на 7,5%. Якщо раніше підприємства могли компенсувати втрати від відгодівлі ВРХ прибутком від реалізації молока, то зараз цієї можливості уже немає.
«Така значна втрата чисельності поголів’я худоби в період кризи призведе до виникнення дефіциту яловичини після її закінчення. Після того, як українці почнуть відновлювати свою купівельну спроможність і попит на дорожчі види м’яса зросте, Україна не зможе повністю його задовольнити і змушена буде імпортувати яловичину», - коментує Аліна Жарко, експерт ринків тваринництва УКАБ.